Les diferents especies dels animals mamífers tenen
preferències i capacitats per a consumir el seu propi aliment. Depenent del que
aquests s’alimenten, podem classificar-los en:
Carnívors
(aliment d'orígen animal): Un animal carnívor és
aquell que s'alimenta principalment de carn d'altres animals, ja poden ser
preses vives (és el cas dels depredadors) o mortes, (com en el cas dels
carronyaires). En un sentit més general, es pot considerar que un animal és carnívor si el seu
comportament per alimentar-se consisteix en menjar
altres animals en comptes de vegetals. Hi ha molts invertebrats depredadors;
per exemple, artròpodes com ara l'aranya o algunes espècies de cargols
depredadors.
|
El lleó és un depredador.
|
|
L'àguila és un carronyaire. |
Herbívors
(aliment d’orígen vegetal): Els animals herbívors consumeixen organismes com
ara les plantes, algues o bacteris. Alguns herbívors poden ser classificats com a frugívors, els quals mengen solament fruites, i folívors els que només mengen fulles. Molts cops aquests animals mengen, també,
altres parts de les plantes com arrels i llavors.
|
Els orangutans de Borneo són frugívors. |
|
Els okapi són folívors. |
Omnívors
(aliment tant d’orígen animal com d’orígen vegetal): Un animal omnívor és
aquell que s’alimenta tant de plantes
com d’altres animals. Són animals que no estan adaptats per menjar ni digerir
material vegetal ni animal.
|
Els porcs són els principals omnívors. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada