dimecres, 18 de desembre del 2013

L'ALIMENTACIÓ


Les diferents especies dels animals mamífers tenen preferències i capacitats per a consumir el seu propi aliment. Depenent del que aquests s’alimenten, podem classificar-los en:

Carnívors (aliment d'orígen animal): Un animal carnívor és aquell que s'alimenta principalment de carn d'altres animals, ja poden ser preses vives (és el cas dels depredadors) o mortes, (com en el cas dels carronyaires). En un sentit més general, es pot considerar que un animal és carnívor si el seu comportament per alimentar-se consisteix en menjar altres animals en comptes de vegetals. Hi ha molts invertebrats depredadors; per exemple, artròpodes com ara l'aranya o algunes espècies de cargols depredadors.

 
El lleó és un depredador.

L'àguila és un carronyaire.


Herbívors (aliment d’orígen vegetal): Els animals herbívors consumeixen organismes com ara les plantes, algues o bacteris. Alguns herbívors poden ser classificats com a frugívors, els quals mengen solament fruites, i folívors els que només mengen fulles. Molts cops aquests animals mengen, també, altres parts de les plantes com arrels i llavors.


Els orangutans de Borneo són frugívors.
Els okapi són folívors.

Omnívors (aliment tant d’orígen animal com d’orígen vegetal): Un animal omnívor és aquell que s’alimenta tant de plantes com d’altres animals. Són animals que no estan adaptats per menjar ni digerir material vegetal ni animal.  

Els porcs són els principals omnívors. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada